У Берегові відбувся шаховий турнір

У Берегові відбувся шаховий турнір

13:55 Жовтень 8, 2024

Спорт 3 4 хвилини

Magyar

5 жовтня на базі Навчального центру Mathias Corvinus Collegium (MCC) провели Берегівський молодіжний шаховий турнір. Головна мета заходу – популяризація шахів у місті та його околицях.

Організатори планують зробити такий турнір традиційним і сподіваються, що змагання заохочуватиме молодь більш серйозно займатися шахами. Одним із головних меседжів заходу було те, що шахи неабияк сприяють розвитку дітей.

Шахи – це не проста гра, це ще й інтелектуальний виклик, який позитивно впливає на мозок, психіку. Це серйозне тренування розуму, яке розвиває стратегічне мислення, пам’ять і сприяє розвитку емоційного контролю.

Організаторами змагань виступили Молодіжна організація ТУКЗ-КМКС та Берегівський шаховий клуб «Джокер», а головним суддею був член Федерації шахів Закарпатської області Іштван Буні. Турнір пройшов за швейцарською системою, у дев’ять турів по 10+10 хвилин із додаванням 5 секунд на кожен крок.

Взяти участь у турнірі міг кожен бажаючий. Організатори звернули особливу увагу на те, щоб усі бажаючі – як діти, так і гравці-любителі – отримали можливість долучитися до такого змагання.

Переможців обирали з-поміж учасників, які набрали найбільшу кількість балів. За рівних балів вирішували результати за підрахунком Бухгольца. Тож ті учасники, які посіли перші три місця, отримали кубок, медаль та грамоту, а також грошові премії. Спеціальними призами, крім того, були нагороджені  жінки, які найкращим чином виявили свої здібності у змаганнях,  а також учасники віком до 12 років. 

До турніру долучилося близько 50 учасників. Організатори сподіваються, що змагання залучить у майбутньому до світу шахів ще більше молоді, сприяючи розвитку та популяризації цього виду спорту в Берегові та його околицях.

Голова Молодіжної організації ТУКЗ-КМКС Іштван Добша у коментарі нашому виданню наголосив: «Ми організували турнір у партнерстві з шаховим клубом  «Джокер» уперше з метою популяризувати цей вид спорту. Я дуже радий, що у ньому взяло участь близько пів сотні людей. Це чудова можливість для знайомства, налагодження зв’язків».

Керівник шахового клубу «Джокер», суддя змагань Іштван Буні, у свою чергу, повідомив: «У Берегові є два шахові гуртки. Окрім «Джокера», ще один функціонує на базі Будинку вчителя. Ми намагаємося тримати планку. Рівень цього виду спорту найвищий у Мукачеві та Ужгороді. Але тут, у Берегові, ми працюємо над тим, щоб гідно конкурувати з цими містами. Ми всі з нетерпінням чекали на цей турнір, організований Молодіжною організацією ТУКЗ-КМКС,  та готувалися до нього, й дуже раді підтримці цього виду спорту». 

 (LI/Kárpátalja hetilap)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня